Kaj kupiti za božično darilo? S tem vprašanjem se vsakič znova srečamo ob koncu leta. Običajno smo v dilemi, saj je dobro in cenovno dostopno božično darilo včasih zelo težko izbrati. Zakaj? Sijajno božično darilo je dar, ki naj bi poleg simbolne vrednosti imel tudi uporabno vrednost in bi prejemniku koristil.

Božično darilo

Glede na to, da v povprečju preživimo vsaj tretjino življenja v postelji (v povprečju to pomeni 7 ur na dan), slednje predstavlja veliko več časa, kot ga porabimo ob katerikoli drugi dejavnosti. Zakaj torej ne bi bližnjim podarili nečesa, kar jim bo polepšalo trenutke, ki jih preživijo v postelji?

1. Posteljnina, spanje in dobro počutje

Spanec je človekova naravna potreba in je nujen za dobro fizično in psihično počutje. Čeprav gre pri spancu za neaktivnost, bi moralo biti za človeka spanje eno izmed najpomembnejših dejavnosti našega vsakdana. Spanec je pomemben za čiščenje organizma in možganov, za hormonsko ravnovesje, imunski sistem, obnavljanje celic ter dobro počutje.

Pogosto v današnjem tempu življenja pozabimo, kako lahko na kvaliteto spanja in časa, ki ga preživimo v postelj, vplivamo z majhnimi stvarmi. Poleg postavitve postelje, blazin, odej in ustrezne količine spanca, ima ključno vlogo pri kvalitetnem spanju posteljnina, ki je v neposrednem stiku z našim telesom oziroma kožo.
Kvalitetni materiali so pomembni za dobro zračenje posteljnine in toplino, vzorci in barve pa imajo neposreden vpliv na naše razpoloženje in počutje v postelji.

S premišljeno izbrano posteljnino lahko poudarimo in poglobimo razpoloženje, ki ga želimo občutiti v postelji. Žive in tople barve, predvsem rdeče in roza, nas lahko poživijo ter obudijo našo strast in spodbudijo živahno spolnost. Hladnejše in nevtralne barvne kombinacije (modre, zelene, bele in sive) pa nas pomirjajo ter približujejo k meditativnim stanjem.

2. Posteljnina kot darilo?

Pri ZenDomu vsako posteljnino prejmete v elegantnem paketu, kateremu namenjamo veliko pozornosti. V priloženih "navodilih za uporabo" vas po korakih opomnimo na nekatere stvari, ki jih pogosto spregledamo in so pomembne pri spancu in preoblačenju posteljnine. Te koristijo kot opomnik, da lažje preidemo v stik sami s sabo in posledično v boljši spanec.

Posteljnina, ki jo ponuja naša spletna trgovina, je izdelana iz prvovrstnih materialov. Naši dobavitelji izdelkov so skrbno izbrani proizvajalci s tradicijo in prvovrstno kvaliteto izdelkov.

3. Kako izbrati pravo vrsto posteljnine?

Pri izbiri najprimernejše posteljnine za vaše najdražje se je verjetno najbolje odločiti na podlagi njihovih osebnosti in vaših finančnih zmožnosti. Je oseba, ki jo želite obdariti, živahna in razposajena ali bolj umirjena in zasanjana? Ali pa mogoče bolj resna in teži k elegantnemu slogu?

4. Velikost posteljnine

Pogosta dilema, ko kupujemo posteljnino je velikost posteljnine, ki bi jo morali izbrati. Na trgu obstajata dve standardni dimenziji, ki pašeta na veliko večino odej - to sta dimenziji 140x200 cm in 200x200 cm, pri luksuznih posteljninah bolj pogosto tudi 220x230 cm (za daljši rob ob postelji). Če ste v dilemi, lahko za velikost odej mladoporočencev povprašate njune starše ali bližnje prijatelje in zagotovo vam bodo lahko pomagali. Če tega ne boste mogli izvedeti (na en ali drug način), pa ne boste prav nič zgrešili, če kupite dve manjši prevleki velikosti 140x200 cm (za vsakega eno) ali eno večjo - da si bosta še bliže. Verjemite, posteljnina jima bo tako všeč, da bosta zamenjala svoji odeji, če bo potrebno.

5. Okrasne blazine in pregrinjala

Če lahko najdražjim privoščite kraljevski spanec v pravem pomenu besede, preverite tudi dodatke, ki sodijo k celotnemu kompletu posteljnine. Ni nujno, da okrasne blazine in odeje spadajo pod isto kolekcijo, zato preverite našo raznoliko ponudbo - včasih različne kombinacije in dobro premišljeni kontrasti posteljo še bolj poživijo. Preverite okrasne blazine in pregrinjala ZenDom.

Če niste gotovi, katera posteljnina in dodatki bi obdarovancu ustrezala, nas lahko kontaktirate in z veseljem vam bomo priskočili na pomoč.

Torej, namenite svojim najdražjim posteljnino ZenDom. Namenite jim darilo, ki ne bo privabilo le enega nasmeška na obraz, ampak nasmeh ob vsakem prebujanju v nov dan.

Preberite še:
Kako si pričarati zen v spalnici?