Kaj kupiti za poročno darilo? S tem vprašanjem se nas večina sreča vsaj enkrat v letu, nekateri še pogosteje. Pogosto smo v dilemi, saj je dobro in cenovno dostopno poročno darilo včasih zelo težko izbrati. Zakaj? Dobro poročno darilo je darilo, ki naj bi poleg simbolne vrednosti imelo tudi uporabno vrednost, in bi koristilo novoporočencema pri njunih skupnih interesih, življenju, ali na katerem drugem področju.

Glede na to, da bosta mladoporočenca v postelji preživela vsaj tretjino skupnega življenja (pri povprečnem slovenskemu paru je to vsaj 7 ur na dan), to predstavlja veliko več časa, kot ga bosta porabila ob katerikoli drugi skupni dejavnosti.

Zakaj jima torej ne bi podarili nečesa, kar jima bo olepšalo trenutke, ki jih preživita v postelji? Darilo, ki bo par še bolj zbližalo v najbolj intimnem okolju - postelji, je lahko najlepše darilo z dobro namembnostjo in iskrenim sporočilom.

Posteljnina, spanje in dobro počutje

Spanec je človekova naravna potreba in je nujen za dobro fizično in psihično počutje. Čeprav gre pri spancu za neaktivnost, bi moralo biti za človeka spanje eno izmed najpomembnejših dejavnosti našega vsakdana. Spanec je pomemben za čiščenje organizma in možganov, za hormonsko ravnovesje, imunski sistem, obnavljanje celic ter dobro počutje.

Par v postelji

Pogosto v današnjem tempu življenja pozabimo, kako lahko na kvaliteto spanja in časa, ki ga preživimo v postelj, vplivamo z majhnimi stvarmi. Poleg postavitve postelje, blazin, odej in ustrezne količine spanca, ima ključno vlogo pri kvalitetnem spancu tudi posteljnina, ki je v neposrednem stiku z našim telesom oziroma kožo.
Kvalitetni materiali so pomembni za dobro zračenje posteljnine in toplino, vzorci in barve pa imajo neposreden vpliv na naše razpoloženje in počutje v postelji.

S premišljeno izbrano posteljnino lahko poudarimo in poglobimo razpoloženja, ki jih želimo občutiti v postelji. Žive in tople barve, predvsem rdeče ter pink, nas lahko poživijo ter obudijo našo strast in spodbudijo živahno spolnost. Hladnejše in nevtralne barvne kombinacije (modre, zelene, bele in sive) pa nas pomirjajo ter približujejo k meditativnim stanjem.

Posteljnina kot darilo

Pri ZenDom-u vsaka posteljnina pride v elegantnem paketu, kateremu je namenjeno veliko pozornosti, da bi odpiranje paketa in oblačenje posteljnine bilo kar najbolj zabavno. V priloženih "navodilih za uporabo" vas po korakih opomnimo na nekatere stvari, ki jih pogosto spregledamo in so pomembne pri spancu in preoblačenju posteljnine. Te koristijo kot opomnik, da lažje preidemo v stik sami s sabo in posledično v boljši spanec.
Posteljnina, ki jo nudimo v naši trgovini, je izdelana iz prvovrstnih materialov. Naši dobavitelji izdelkov so skrbno izbrani proizvajalci s tradicijo in prvovrstno kvaliteto izdelkov. Cene nekaterih izdelkov iz posebnih materialov so zato nekoliko višje kot pri ostalih trgovinah, vendar so zaradi občutno boljše kvalitete, te razlike zanemarljive.

Izbira prave vrste posteljnine

Pri izbiri najprimernejše posteljnine za naša mladoporočenca se je verjetno najbolje odločiti na podlagi njunih osebnosti in vaših finančnih zmožnosti. Ali sta živahna in razposajena ali bolj umirjena in zasanjana? Ali pa mogoče bolj resna in elegantna?

Za pozitivno sproščujočo energijo ob začetku dneva je dobra prava izbira črtast živahen vzorec v barvah neba. Kolekcija Harlequin Kaleido je lahko navdih za mladosten in modni par. Mogoče tudi moderen, barvni, naravni motiv modre, zelene, čokolade, limone, ki ga prinaša posteljnina Scion Cedar Coloured. Preverite tudi ostale moderne posteljnine.

V kolikor sta elegantna ali bolj umirjene narave, bi bila posteljnina Sanderson Mandarin Flowers ali Sanderson Willow Tree zelo dobra izbira. Več podobnih posteljnin v umirjenih tonih lahko najdete v kategoriji elegantne posteljnine.

Če iščete darilo za par, ki ceni večno klasiko in vrhunsko kvaliteto in vam cena ni tako pomembna, je prava posteljnina Sanderson Fabienne, ki bo v spalnico prinesla svežino in eleganco. Ob tem nihče ne ostane ravnodušen. Tudi z brezčasno lepim elegantnim cvetličnim vzorec v nežno beli barvi posteljnine Fable Jasmine boste težko zgrešili. Več posteljnin višjega cenovnega ranga lahko najdete v kategoriji luksuzne posteljnine.

Velikost posteljnine

Pogosta dilema, ko kupujemo posteljnino je velikost posteljnine, ki bi jo morali izbrati. Na trgu obstajata dve standardni dimenziji, ki pašeta na veliko večino odej - to sta dimenziji 140x200 cm in 200x200 cm, pri luksuznih posteljninah bolj pogosto tudi 220x230 cm (za daljši rob ob postelji). Če ste v dilemi, lahko za velikost odej mladoporočencev povprašate njune starše ali bližnje prijatelje in zagotovo vam bodo lahko pomagali. Če tega ne boste mogli izvedeti (na en ali drug način), pa ne boste prav nič zgrešili, če kupite dve manjši prevleki velikosti 140x200 cm (za vsakega eno) ali eno večjo - da si bosta še bliže. Verjemite, posteljnina jima bo tako všeč, da bosta zamenjala svoji odeji, če bo potrebno. :)

Okrasne blazine in pregrinjala

Če lahko novoporočencema privoščite kraljevski spanec v pravem pomenu besede, preverite tudi dodatke, ki sodijo k celotnemu kompletu posteljnine. Ni nujno, da okrasne blazine in odeje spadajo pod isto kolekcijo, zato preverite našo raznoliko ponudbo - včasih različne kombinacije in dobro premišljeni kontrasti posteljo še bolj poživijo. Preverite okrasne blazine in pregrinjala iz naše trgovine ZenDom.

Če niste sigurni, katera posteljnina in dodatki bi novoporočencema ustrezala, nas lahko kontaktirate po e-pošti ali telefonu in z veseljem vam bomo priskočili na pomoč.

Torej, namenite svojima novoporočencema posteljnino iz trgovine ZenDom. Namenite jima darilo, ki ne bo privabilo le enega nasmeška na obraz, ampak nasmeh ob vsakem prebujanju v nov dan.