Postiljanje postelje zagotovo ni nikakršna znanost, a razlika med razmetanim in postlanim ležiščem vendarle obstaja, zagovarjajo National Sleep Foundation strokovnjaki. Pravzaprav se skrivnost skriva le v detajlih.

Popolna postelja

1. Zaščita za vzmetnico

Najprej na vzmetnico namestite nadvložek in nato še rjuho, katere robovi naj bodo lepo poravnani in napeti.

2. Posteljnino vedno zlikajte

Ja, drži. Ni ravno prijetno opravilo, vendar obstaja velika razlika med zlikano posteljnino in tisto, ki to ni. Opazna je že na prvi pogled. Se strinjate? Nekateri materiali, kot je denimo flanela, ne potrebujejo likanja, če pa je vaša posteljnina izdelana iz lana ali bombaža, si vzemite čas in jo zlikajte.

3. Prezračite posteljo

Prevleko za odejo vrzite v zrak, da mehko pade na posteljo, nato jo lepo razporedite po površini odeje. Blazine in odeje lepo poravnajte. To storite tudi vsako jutro, ne zgolj takrat, ko posteljo postiljate na sveže.

4. Uporabljajte trik "od znotraj navzven"

Za vas imamo namig: obrnite posteljnino navzven in z rokami poprimite za notranje vogale. Pograbite odejo s prevleko v rokah in jo stresite. Oglejte si spodnji video.

5. Konec je z borbami, ko oblačite vzglavnik!

Naenkrat poprimite za dva vogala vzglavnika in ju vdenite v prevleko. Nato blazino spustite, saj se bo sama poravnala in prilagodila v kotih.

6. Za piko na i dodajte okrasne blazine

Okrasitev sveže postlane postelje z dekorativno blazino je lepa umetnost. Strokovnjaki priporočajo, da pred blazino, na kateri spite, nastavite torej še nekaj okrasnih blazin. Izberite jih seveda po svojem okusu. In pomnite: liho število blazin je očesu prijaznejše kot sodo.

Preberite še: Ne spite dobro? To so nasveti za kvalitetnejši spanec!