Vedno ista zgodba! Čas za spanje. V naslednjem jutru vas čaka gora obveznosti, a kaj ko se ne uspete dobro spočiti. Pokonci vas vendar spravi že najmanjši šum ali gib. Zadeva gre v to smer, da se vsako jutro zbudite bolj izčrpani. Tisti kolobarji pod očmi kar ne izginejo. Recite temu "stop"! To so SIJAJNI nasveti zaradi katerih boste spali kot dojenček.

To so SIJAJNI nasveti zaradi katerih boste spali kot dojenček

To so SIJAJNI nasveti zaradi katerih boste spali kot dojenček:

Temperatura

Čeprav ni popolnoma enostavno določiti najugodnejše temperature spalnice, strokovnjaki priporočajo temperaturo med 16 in 18 stopinj Celzija. Če je v prostoru prehladno, se težko sprostimo in spimo pokrčeno. Če je prevroče, spimo zelo nemirno. Drži, kajne?

Pravilna izbira vzmetnice

Nekateri potrebujejo dodatno trdo ležišče za ledveno oporo, medtem ko drugi raje spijo na puhasto mehki podlagi. Izberite vzmetnico po vaši meri. Primerna trdota ležišča je namreč odvisna od vaše telesne teže. Lažji kot ste, mehkejše ležišče potrebujete.

Vaš partner smrči?

Čepki za ušesa so super - učinkovita in ugodna rešitev, a vendar dajejo včasih nekoliko neprijeten občutek ali tekom noči zdrsnejo iz ušes. Zabavna in efektivna rešitev za odpravljanje smrčanja utegne biti, če partnerju na hrbtni del pižame prišijete žogico za namizni tenis. Ta bo onemogočala, da bi se vaša boljša polovica prevalila na hrbet in začela smrčati. Ha!

Svetloba

Lahko zaspite le v pogojih popolne teme? Domiselna rešitev: priskrbite si svilnato masko za spanje. Pri izbiri luči v spalnici pa bodite posebej pozorni. Raziskave namreč kažejo, da na spanec ugodneje vplivajo svetila toplejših barv. Modri ali zeleni odtenki motijo spanec.

Noč je čas za spanje!

Računalniki, televizija in ostala podobna tehnična oprema pač ne sodijo v spalne prostore. Niti čez dan niti ponoči.

Pa mirno noč v objemu posteljnine iz spletne trgovine zendom.si.

Preberite še:
Privoščite si toplo kopel za užitek in sprostitev pred spanjem!
Najboljše zdravilo za dobro telesno in duševno počutje = Sanjska sprostitev v spanju
Ste že preizkusili trik, ki vas uspava v manj kot minuti?