Pri ustvarjanju intimne oaze ima od vseh (dekorativnih) elementov ravno posteljnina največji vpliv na splošno "razpoloženje" prostora. Pravilna izbira posteljnine lahko vaša prizadevanja za dobro okrasitev sobe poudari ali pa tudi osenči. Porabite lahko še tako veliko časa in denarja za dekoracijo spalnice, a napačna odločitev pri izbiri posteljnine bo pustila slab pečat. Torej, kako potem izbrati pravo vrsto posteljnine?

Prava izbira posteljnine

Kako izbrati pravo vrsto posteljnine?

Obstajajo 3 najpomembnejši dejavniki, ki nam bodo pri nakupu v pomoč. To so barva, slog in kakovost.

1. dejavnik: Barva

Pri izbiri barve in sloga posteljnine se prepričajte, da je izbor v skladu z vašimi dokorativnimi cilji. Najprej pomislite na razpoloženje, ki ga želite doseči. Ta faktor velikokrat prezremo. Namreč, z različno intenziteto barv ustvarjamo različna razpoloženja.

Želite doseči mirno in sproščujoče vzdušje v spalnici? Potem posezite po hladnejših barvah, kot sta modra ali zelena. Če želite vzbuditi seksualno razpoloženje ali živahnost, izberite tople barve, kot sta rdeča in oranžna. Z rumeno barvo lahko ustvarite sijajen sofisticiran spalni prostor. Nevtralne barve lahko pomagajo pri ustvarjanju ravnovesja. Če se boste poslužili črne barve, vam zagotavljamo, dosegli boste dramatičnost, eleganco in misterioznost. Pri uporabi večinoma nevtralnih barv v prostoru, vam priporočamo, da le dodate kanček živih barv za poživitev in kontrast. S tem se boste izognili občutku dolgočasja. S kombinacijo nevtralnih barv lahko ustvarimo prijetno, udobno in vabljivo razpoloženje.

2. dejavnik: Slog

Izberite posteljnino, ki se sklada z osebnostjo osebe, ki bo spalnico uporabljala. Dejstvo, da se posteljnina lepo prilega prostoru, še ne pomeni, da je prava izbira za tistega, ki jo bo uporabljal.

Če preferirate sodobni slog, potem izberite posteljnino s čistimi linijami in brez vzorčkov. Vezenine in žakard denimo delujejo bolj tradicionalno. Dodajte okrasne blazine k živahnim barvam, če želite doseči dramatični učinek.

Najpomembneje je, da najdete posteljnino, ki vas bo osrečila. Izberite takšno, kakršna vam je všeč. Konec koncev preživimo eno tretjino življenja v spalnici … Zakaj si ne bi ustvarili in uredili prostora, ki je namenjen samo vam, kjer se sprostite in v polnosti užijete trenutke.

3. dejavnik: Kvaliteta

Svetujemo vam, da težite k visoki kvaliteti, ki premore visoko vzdržljivost in razkošen videz. Priporočamo vam nakup rjuh in posteljnine najvišje kakovosti, ki si jih lahko privoščite. Ustvarite si spalno zatočišče po vaši meri!

ZenDom premore široko izbiro kakovostne posteljnine. Kliknite tukaj in odkrijte našo pestro ponudbo.

Preberite še: Popolna postelja: 6 trikov, s katerimi boste postlali vašo domačo posteljo kot profesionalec