Po ajurvedi stres izčrpava ojas, ki je esenca sedmih tkiv ali dhatujev. Poenostavljeno razloženo: če se procesi hranjenja tkiv v telesu odvijajo pravilno, bo telo kot zadnji proizvod te verige proizvedlo ojas. V današnjem času to vidimo kot vitalnost in imunsko sposobnost telesa.

Ajurvedski mlečni napitek

Zato je pomembno, v kakšnem stanju so tkiva, saj delujejo soodvisno in tako vplivajo na imunost telesa. Ko je ojas osiromašen bodisi zaradi stresa, pomanjkanja spanja, slabe prehrane, slabe prebave, prekomerne aktivnosti ali neaktivnosti, se telo hitro sesuje.

Osiromašen ojas se lahko zrcali kot nizko spolno slo, nespečnost, suha koža, otrplost sklepov, pospešeno staranje in nagnjenost k raznim boleznim. Da do tega ne bi prihajalo prepogosto, smo odkrili sijajno ajurvedsko zdravilo za dober in globok spanec.

Ajurvedski mlečni napitek za globok spanec

Sestavine:
1 skodelica mleka
1 žlička narezanih datljev
1 žička narezanih mandljev
1 žlica kokosovega mesa ali kokosove moke
½ žličke žafrana
1-2 žlički Ghee-ja
1/8 žličke kardamoma
1 žlička medu

Priprava:
Zmešajte vse sestavine (razen medu) in zmes počasi segrevajte, da zavre. Ugasnite ogenj in dodajte med, ko se napitek nekoliko ohladi.
Popijte eno skodelico toplega ajurvedskega mlečnega napitka vsako noč. To ponavljajte tri mesece. Na ta način boste obnovili raven ojasa in pripomogli k vsakodnevnemu dobremu spancu.

zendom.si

Preberite še: 7 stvari, o katerih se to poletje govori v ZenDomu